WhatsApp/ Mesazhet zbulojnë nëse jemi vërtet të dashuruar

A ndryshon WhatsApp dashurinë dhe jetën në çift? Gjeni nëse dhe në çfarë mase raportet kanë ndryshuar që nga ardhja e teknologjisë dhe aplikacioneve. Më tregoni si bisedoni dhe do ju tregoj nëse e doni.

Mund të duket mahnitëse por mesa duket mesazhet që ne dërgojmë dhe marrim çdo ditë përmes WhatsApp mund të zbulojnë nëse është dashuri e vërtetë, nëse ai ose ajo kanë me të vërtetë zemrën që rreh vetëm për ne.

Në universin e ndërlikuar të marrëdhënieve në çift, ku siguritë duket se zhduken dhe gjithçka na duket gjithnjë objekt i keqkuptimeve të mundshme, ajo që ne shkruajmë pra duket se mishëron një nga siguritë e rralla për të mbajtur më tej.

Edhe për sa i përket zbulimit të mesazheve, barazia midis gjinive duket e largët. Burrat dhe gratë shprehin ndjenjat e tyre të vërteta përmes WhatsApp sipas formulimeve shumë të ndryshme.

Në fakt, duket se për burrat mesazhi zbulues përbëhet nga dy fjalë të thjeshta: “Më mungon” dhe “Të dua”. Seksi i fortë, pra, nuk shkon shumë larg për delikate dhe komunikon ndjenjën tonë me sinqeritetin sintetik.

Ne gratë, nga ana tjetër, e dimë, jemi pak më komplekse. “Unë po shikoj një film”, “Unë po lexoj një libër”, “Unë dëgjoj beqarinë e fundit të Tiziano Ferro” … Ne gratë komunikojmë interesin duke e ndarë jetën tonë dhe më pas duke shtuar përfundimin e pashmangshëm: “… dhe unë mendoj për ju”. Me sa duket na pëlqen t’i bëjmë njerëzit të dinë se pavarësisht nga ajo që ne bëjmë ai është atje në mendimet tona.

Sidoqoftë, një frazë mbi të gjitha bashkon të dy gjinitë në bërjen e tyre të ndjehen se ajo që ndjejnë në fund të zemrave të tyre është dashuria e vërtetë: “Unë dëshiroj të ishe këtu”.

Këto pesë fjalë magjike nuk njohin kufij gjinorë: dëshira për të qenë së bashku është ajo që tregon botërisht për raportin e ndërsjellë.

Disa kohë më parë e kemi shkruar me shkronja, sot i shkruajmë në WhatsApp por dëshira për të ndarë gjithmonë mbetet e njëjtë dhe na pëlqen kështu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*