Tentuan për 43 vite të kishin një fëmijë, gruaja 68 vjeç dhe burri 70 bekohen me binjakë në pleqëri

Një grua 68-vjeçare dhe burri i saj, 70 vjeç, kanë mirëpritur binjakët në atë që mjekët po e quajnë ‘mrekulli’.

Margarett Adenuga dhe Noah, nga Nigeria, ishin përpjekur për një fëmijë për 43 vitet e fundit.

Ajo më në fund ngeli shtatzënë përmes IVF (Fertilizimi In Vitro) vitin e kaluar pas tre përpjekjeve të dështuara në trajtim.

Noe tha për TVC News se ai kurrë nuk hoqi dorë nga të pasurit fëmijë pasi ju tha se ai do të ‘njihej në të gjithë botën’ në një ëndërr në 1996.

Mjekët e fertilitetit paralajmëruan çiftin se shtatzënia do të ishte e rrezikshme për Margarett, megjithatë ata vazhduan përpara.

Spitali Mësimor i Universitetit Lagos, i cili nuk bëri IVF, monitoroi gjendjen e saj derisa vendosi të bënte një cezarian në 37 javë.

Dr Adeyemi Okunowo, i cili mbajti foshnjat, e përshkroi lindjen si një “mrekulli”.

Noe tha që ai më parë udhëtoi në Mbretërinë e Bashkuar me gruan e tij për t’iu nënshtruar një proçedure.

Nuk është e qartë nëse ata morën raundin e tyre të fundit të IVF në Britani.

==

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*