Flisni shumë? Ja pse ndodh dhe disa strategji si mund ta rregulloni

Në jetë ka njerëz që flasin pak dhe të tjerë që nga ana tjetër kanë tendencën të flasin shumë, ndonjëherë edhe pa rradhë. Problemi është se shumicën e kohës nuk e kuptoni që po e bëni atë derisa, një herë në shtëpi dhe me një mendje të qartë, ju ritregoni shpejt ditën tuaj duke kuptuar se keni shkuar shumë larg. Në zhargon këta njerëz quhen folës dhe zakonisht janë të këndshëm për mënyrën e të shprehurit të tyre.

Ndonjëherë ato mund të jenë të lodhshme, veçanërisht nëse jeni me nxitim dhe nuk dini si t’i ndaloni ato, por, më shpesh sesa jo, problemi i vërtetë janë ata që ju paralajmërojnë. Kjo ndodh sepse në të folur ata përfundojnë duke thënë më shumë sesa do të donin dhe edhe nëse çdo herë që premtojnë se nuk do ta bëjnë përsëri të njëjtin gabim, më shpesh sesa jo, ata e gjejnë veten duke e përsëritur atë si dhe më shumë se më parë.

Por nga se varet shumë të folurit? Shkaqet, për të qenë të sinqertë, mund të jenë të shumta dhe të ndryshme. Ajo që ka rëndësi është ta realizoni atë dhe të përcaktoni nëse ndiheni mirë ose nëse doni të ndryshoni.

Lajmi i mirë është se nëse dëshironi, ka strategji të vogla që mund t’ju ndihmojnë të flisni pak më pak ose të keni një lloj kontrolli mbi ato që thoni.

Para së gjithash, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë e bën një person të flasë shumë. Shumë herë ata janë njerëz energjikë, jashtëzakonisht socialë që duan të jenë mes njerëzve.

Sidoqoftë, karakteristika të tjera si pasiguria, nevoja për tu vërejtur dhe dëshira për të pohuar veten ndaj të tjerëve janë gjithashtu në bazë të të folurit shumë. Të gjithë mund të kenë një ose më shumë arsye për të folur shumë, por zgjidhjet mbeten të njëjta për të gjithë, duke thjeshtuar problemin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*